Startsida

onsdag 13 oktober 2010

Vilken löparlust!

När Håstensskolans elever idag sprang Skoljoggen gjorde de det i ett fantastiskt höstväder. Genom skog, i slingor, över asfalt via cykelleder sprang de av lust för liv och resultatet är enastående. Enligt vad undertecknad erfar, är dagens toppnotering 4,2 mil! En maraton med andra ord.

Morgonsamling vid grusplan och gemensam uppvärmning för alla startade dagen. Spänstiga elever i år 9 ledde stretching och fräcka moves till frän techno. Värmen i luften steg i takt med solen och "uppvärmarna" hade lätt platsat som ledare för ett pass för proffs!

De elever som av en eller annan anledning hade förhinder att springa, cyklade en behaglig tur till Naturrum ute på Getterön och tillbaka till skolan med lots av en lärare. Dagen erbjöd alltså alla att delta efter individuella förutsättningar. Precis som det ska vara i en skola för alla!

Våra idrottslärare hade riggat tre banor. 1 kilometer, 2,5 kilometer och den längsta rundan mätte 3,5 kilometer. Det var upp till var och en av eleverna i 3-9 att löpa på de olika distanserna, medan de yngsta höll sig till slingan närmast skolan och lade kilometer efter kilometer bakom sig.

Vid funktionärsområdet fanns sponsrat kranvatten från Vivab där eleverna kunde fylla på vätskedepåerna. På samma område fick de även gummisnoddar som de samlade varv efter varv. Olika färger för de olika banorna. Några sprang, andra lunkade och det var helt okej om man ville promenera runt. Det viktigaste var att vi rörde på oss! Och det gjorde vi verkligen!

När eleverna valt att sluta springa, kunde de nöjsamt ta del av två filmer om kroppen, kost och hälsa. Dagen avslutades med Ämnesrum, och det var härligt "mosiga" kids som sjönk ner i bänkarna för att landa.

Stort tack till våra finfina elever som på ett föredömligt sätt genomförde dagens Skoljogg. Nu håller vi tummarna för att alla som kan och vill skänker en slant till Barncanerfonden (se tidigare inlägg om Skoljoggen).