Startsida

tisdag 2 mars 2010

Utvecklingsmässa i Varberg den 15 mars

Välkommen till en spännande mässa som visar många av de projekt och arbeten som pågår i utvecklingen av Varbergs kommunala förskolor och skolor. Här möter du som förälder och anhörig en mängd engagerade elever och personal från förskola, grundskola, särskola och gymnasieskola.

Förskolorna och skolorna från Varbergs olika rektorsområden presenterar sina verksamheter i form av intressanta utställningar, föredrag och uppträdanden. Här kan du även lyssna på ledamöter från Barn- och Utbildningsnämnden i en paneldebatt om Framtidens förskola, skola och utbildning ”med barnen och eleven i centrum” i Varberg.

Mässan i Sparbankshallen den 15:e mars är öppen för allmänheten 16.00–19.30. Fri entré.

Arrangör: Barn- och utbildningsförvaltningen i Varberg

År 2: Badresa till Borås!

Hej!

På torsdag den 4 mars samlas vi som vanligt i skolan klockan 08.00. Vi ska till badhuset i Borås och bussen går 08.30 från skolan och räknar med att vara hemma klockan 13.00.

Ta med badkläder och handduk, lunch och dricka.

Hälsningar Else-Marie och Petra

Information till år 3

Hej klassen!

På torsdag den 4 mars går vi till simhallen efter lunch. Glöm inte att ta med badkläder!

Frågor? Kontakta oss via e-post: harriet.lager@kommunen.varberg.se

//Hälsningar Harriet och Tina

Information till år 1, förskoleklasserna och fritids, F-1

Som ni alla säkert sett, läst och hört har Håstensskolan drabbats av vatten- och fuktskador på grund av vädret som är. På grund av att vi inte kan garantera säkerheten för våra barn, har vi beslutat att flytta fritidhemsverksamheten för F-1. Från och med onsdagen den 3 mars klockan 13.00 är fritidshemmet F-1 flyttat från Håstensskolan till Bockstensskoalns paviljong. Telefonnummer till fritids är det samma som tidigare, 88 057.

Onsdagen den 3 mars öppnar vi som vanligt klockan 06.30 på Håstensskolan. Vi äter frukost och promenerar därefter tillsammans till Bockstensskolan. Ordinarie personal följer med verksamheten till de nya (tillfälliga) lokalerna. Ni hämtar era barn på Bockstensskolan och lämnar sedan där tills vidare.

Ikväll är ni välkomna på föräldramöte på Håstensskolan 18.00. Ni bör ha fått information om detta under dagen.

Vi är väl medvetna om att denna omorganisation kan skapa merarbete för er vårdnadshavare, men ber er att ha översseende med det då det råder extra ordinära omständigheter.

vänlig hälsning Fritids F-1

Information år 6-9, Vad gör vi nu?

För elever i år 6-9 väntar tre dagar fulla av aktiviteter. Eftersom skolan blivit vatten- och fuktskadad av såväl snö som tö, kommer vi att resa iväg på olika happenings.

Onsdag 3 mars
Vi samlas klockan 08.45 utanför simhallen. Därifrån åker vi buss till Sjöaremossen för en dag utomhus med skridskor, promenad och korvgrillning.

För dig som vill åka skridskor är isen spolad och klar. Du har givetvis hjälm på dig när du befinner dig på isen och om du vill tar du med till exempel puck och hockeyklubba.

För dig som inte vill åka skridskor har en lagom lång promenadrutt lagts upp. Du går tillsammans med några lärare och får en mysig upplevelse i den vackra naturen.

Vi grillar korv på plats och om du vill ha mer mat än de två korar med bröd som serveras, tar du med extra mat. Måltidsdricka, varm dryck, sittunderlag och eventuellt ombyte är bra att ta med och liksom det goda humöret!

Vi räknar med att vara tillbaka på skolan 12.30 och då samlas vi i idrottshallen/informationssalen och får information för resten av veckan.


Torsdag 4 mars
Klockan 08.30 samlas vi utanför simhallen. Dagens tur går till Universeum i Göteborg där du får umgås med apor, hajar, spindlar och andra läckra djur under en hel dag. Dessutom har du tillgång till Explora som är Universeums egen vetenskapliga del.

Ta med dig matsäck, eller pengar till att äta lunch på Universeum. Vi beräknar att vara tillbaka på på skolan 15.30 och då samlas vi igen för en kort information om fredagens aktiviteter.


Fredag 5 mars
Skolan börjar klockan 09.20 utanför Bio Capitol i Varberg. Under förmiddagen ser vi en film tillsammans och beger oss därefter till skolan för lunch och avslutande information.

Ni som cyklar till och från stan har givetvis cykelhjälm. Om ni är sugna på godis, läsk och annat snacks får det allt vänta till kvällen!


Vi hoppas att alla kommer att få en bra skolvecka, trots rådande omständligheter och att ni som vi ser fram emot tre spännande dagar! Om du har frågor kontaktar du Viktoria Svensson, lärare år 6-9, via e-post.

Ett första inlägg och test!

Vi har idag skapat en blogg för att kunna nå ut med information till elever och vårdnadshavare på ett nytt och effektivare sätt.

Vi hoppas att bloggen kommer att falla alla i smaken och att besöksstatistiken ökar i takt med att vi sprider information om att bloggen skapats!

//Viktoria Svensson
lärare år 6-9