Startsida

fredag 28 januari 2011

Vad gör alla människor hela dagarna?

Vad gör egentligen alla som arbetar hela dagarna? Är polisyrket så som det framställs i Beckfilmerna? Opererar kirurgen hela dagen? Dömer domaren i rättssalen tjuvar och banditer från morgon till kväll? Gymar en personlig tränare åtta timmar varje dag? Många frågor blir det, när vi funderar över vad olika jobb egentligen innebär.

Vecka 7 är det dags för temavecka för eleverna och personalen i Diamantens arbetslag. Under en vecka ska våra elever få möjlighet att djuploda valfritt yrke. Varje elev kommer att få utgå från den egna nyfikenheten, kanske till och med fördomar, om ett visst jobb och läsa in sig på vad jobbet egentligen innebär.

Visst är det lätt hänt att vi får uppfattning om att arbetslivet på sjukhuset i Varberg är som ett avsnitt ur Greys Anatomy, att kneget på Ge-Kås är lika med kändisskap i en såpa, eller att lokförare sitter och tänker på annat när de ska ha koll på spåret. Hänger ni med?

I samarbete med Transfer Varberg arrangerar vi en innehållsrik och flexibel vecka om vad alla människor gör hela dagarna. Låter det spännande? Vad bra! Hör då av dig till någon av lärarna i Diamantens arbetslag och erbjud dig att vara med och utbilda våra elever. Du har säkert många och intressanta infallsvinklar på hur just ditt jobb är och vad du gör hela dagarna. Det spelar ingen roll om du är sjukgymnast, lokalvårdare, tandsköterska, dietiskt eller målare. Alla yrken kommer att vara aktuella vecka 7, om vi kan få stöd av just dig och ditt yrke.

Välkommen att höra av dig!

viktoria.svensson@kommunen.varberg.se

margareta.heed@kommunen.varberg.se

Eller till någon annan i år 6-9!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar