Startsida

lördag 10 april 2010

Välkomna till slutspurten!

Vi hälsar alla elever välkomna tillbaka till skolan efter påsklovet. Vi hoppas att var och en laddat sina batterier, och att ni, som vi, ser fram emot slutspurten av vårterminen 2010.

Om bloggskribenterna räknat rätt återstår 43 dagar av den här terminen. Det är nu vi når våra individuella mål, såväl de kortsiktiga som de långsiktiga, och gör vårt yttersta de sista ljusnande veckorna. Att det pirrar i magen för eleverna i år 9 är nog inte så svårt at räkna ut. Snart är tiden på Håstensskolan slut och de påbörjar nästa resa i sina livslånga läranden.

För elever i år 6-8 startar nu utvecklingssamtalen där du tillsammans med respektive kontaktlärare utformar din IUP (Individuella Utvecklingsplan) och pratar igenom hur du trivs i skolan, hur det går för dig i de oolika ämnena och hur du kan förbättra dina förmågor.

Våra yngre elever har diverse intressanta projekt framför sig. År 4 reser till Navet i veckan som kommer, år (4-)5 inleder sina nationella prov i svenska och håll tumme för att många av vårens kommande idrottslektioner kan hållas utomhus i de finfina omgivningarna runt skolan. Ett varv ellr tre på slingan och vi vet att det är vår på riktigt!

Det är 43 spännande dagar vi har framför oss. Renoveringen fortskrider och vi hoppas och tror att vi kommer att få tillgång till uppfräschade ytor (inte alla men en del) innan sommarlovet. Vi har fått preliminära uppgifter om att allt ska vara klart till hösten då nästa läsår startar. Det känns skönt, eftersom vi saknar alla de elever och lärare som flyttade ut till tillfälliga lokaler i februari på grund av vatten- och fuktskadorna.

Vi ses på måndag klockan 08.00 enligt ordinarie schema.

Än en gång - välkomna tillbaka efter påsklovet!